Annonstorg

Välkommen till Ekonomsektionens Annonstorg!

Här kan du som student hitta aktuella erbjudanden, jobbmöjligheter och information från bland annat våra samarbetspartners, företagssponsorer och lokala företag.

Allakando söker studiecoacher inom läxhjälp!

Mer info:
Allakando söker studiecoacher inom läxhjälp

Organisationen Allakando som varje år hjälper tusentals elever till bättre studieresultat, högre självförtroende och en mer effektiv studieteknik söker nu fler studiecoacher för att kunna fortsätta hjälpa ännu fler elever. Allakando läxhjälp vilar på tre pelare, studieteknik, självförtroende och motivation. Om du tror att du har vad som krävs för att, med hjälp av oss, hjälpa elever inom dessa tre områden är du varmt välkommen att söka dig till Allakando Läxhjälp.

Läxhjälp hemma eller online

Länge har läxhjälp hemma hos eleven varit mer eller mindre det enda alternativet men sedan Covid-19 kom till Sverige under våren 2020 har allt gett läxhjälp online en chans. Det har varit väldigt populärt och nästan alla elever tycker att det fungerar precis lika bra som läxhjälp på plats hemma hos familjen. Detta har även varit populärt bland studiecoacherna som slipper restid och därmed kan hjälpa ännu fler elever.

Onlineundervisningen sker genom vårt digitala verktyg. Där delar eleven och läraren på en whiteboard medans de samtidigt kan se varandra via sina webbkameror. Detta systemet brukar fungera bra för mer teoretiskt tunga ämnen medans många lärare föredrar att helt enkelt använda program såsom Zoom eller Google Meet för de lite mjukare ämnena. 

Läxhjälp växer över hela Sverige

Länge var läxhjälp endast populärt i de största städerna och läxhjälp Stockholm har varit markant störst. Dock har intresset växt på senare år även utanför Sveriges mest tätbebyggda områden. Även en stor ökning på efterfrågan har skett i Luleå och det är därför vi vill nå ut till er. Allt tyder på att den positiva trenden kommer fortsätta vilket såklart är otroligt roligt. Därav behöver vi all hjälp vi kan få för att hjälpa så många elever som möjligt.

Mattehjälp – ett populärt alternativ

Flest elever vill ha hjälp inom matematik, det är något som Allakando dotterorganisation, SmartStudies, specialiserar sig på. SmartStudies läxhjälp och mattehjälp söker sig elever ofta till om de specifikt vill ha hjälp i matematik eller studieteknik vilket är SmartStudies specialistområden.

Om du inte tror att läxhjälp eller mattehjälp är ett bra alternativ för dig finns det andra. Organisationen myNanny specialiserar sig istället på att förmedla barnvakter till familjer i deras närområde.

Flexibilitet – tider som passar dig

Många högskole- och universitetsstudenter kan tycka att det är tufft att ta sig ann ytterligare ansvar ovanpå heltidsstudier. Trots detta känner många att en inkomst vid sidan av sina studier inte hade varit fel. Därför vänder sig många till organisationer som Allakando för att få chansen att ha en flexibel sysselsättning som passar bra att ha under studietiden. Nyckeln till att positionen som studiecoach eller mattelärare inom Allakando fungerar så bra är för att man själv kan kolla igenom många uppdrag och själv välja vilket man vill intresseanmäla sig till. På så vis kan man välja endast de uppdragen som passar just dig bäst.

Praktisera hos Grant Thornton!

Mer info:

Funderar du på att i framtiden arbeta med redovisning och rådgivning? Då kan en praktikplats hos oss på Grant Thornton vara ett steg i rätt riktning! Denna praktik riktar sig till dig som studerar ekonomi med inriktning mot redovisning och revision på yrkeshögskola eller universitet.

Som praktikant på Grant Thornton blir du del av en platt och förändringsbenägen kultur där även jämställdhet och hållbarhet är självklara delar. Nedan kan du se vad Sofi, som jobbar hos oss med redovisning, tycker om oss som arbetsgivare.

Det jag uppskattar mest med att jobba på Grant Thornton är utvecklingsmöjligheterna. Jag har aldrig upplevt att någon sätter stopp om man vill ta sig an nya uppgifter utan det är jag själv som sätter gränserna och bestämmer hur mycket jag vill utvecklas. Det som, från start, lockade mig till att börja på Grant Thornton är kulturen. Det finns en härlig tillsammans-kultur inom organisationen som visar sig genom att alla är otroligt hjälpsamma och man kan vända sig till i stort sett vem som helst.

 • Sofi Sverin, Senior Associate Outsourcing Services

Genom en praktik hos oss får du:

 • Känna på hur det är att arbeta med våra kunder – Sveriges entreprenörer
 • Kickstarta din karriär inom revisions- och konsultbranschen
 • Ett framtida nätverk
 • Erfarenhet från en praktik som löper parallellt med dina studier

Om praktiken
Under din praktik kommer du få testa på yrket som redovisningskonsult och få inblick i dialogen med kunder. Du blir tilldelad en handledare som guidar dig i arbetet hos oss. Datum för praktiken bestämmer du tillsammans med rekryterande chef, så att den passar dina studier och när du har schemalagd praktik. Om du läser på yrkeshögskola finns det även chans till att ha din LIA 2-period hos oss.

Vem är du?
Vi söker dig som studerar ekonomi på universitet eller yrkeshögskola och är nyfiken på vad arbetet som redovisningskonsult innebär. För att trivas hos oss tror vi att du tycker om att bygga relationer, drivs av förändring samt visar på stort engagemang och ansvar.  

Vill du praktisera på vårt kontor i Luleå?

Skicka då in din ansökan med CV och dina betyg. Istället för personligt brev vill vi gärna att du besvarar våra urvalsfrågor.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar därför dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 8 april. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser. Testerna syftar till att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi hoppas att du blir en av oss! Om du har några funderingar kan du kontakta ansvarig rekryterare Lisa Olsson Tunbäck på lisa.olssontunback@se.gt.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ekonomiansvarig till Arjeplog FC Galaxy

Mer info:

Föreningen

Arjeplog FC Galaxy är en ung och modern förening som består av ett ungt herrlag som spelar futsal på hög nivå i division 1. Klubben har ett stort hjärta som inkluderar spelare med många olika bakgrunder. Organisationen drivs idag av en eldsjäl som håller i alla träningar och leder laget samtidigt som administrationen ska göras. Framåtanda och glädje är FC Galaxys starka ledord, struktur och föreningsutveckling är utvecklingsområden som har gjort att vi söker en ekonomiansvarig som kan bidra till framtida förbättringar.

Vad söker vi?

Har du ekonomisk kunskap och ett genuint intresse för idrott och föreningsliv? Som styrelsemedlem och ekonomiskt ansvarig för FC Galaxy vill vi ha dig som kan se kreativa lösningar och har ett inre driv för utmaningar. Vi söker dig som är en noggrann och ordningsam person som är duktig på att kommunicera.

Ansvarsuppgifter:

 • Dokumentera/bokför intäkter och utgifter 
 • Gör en budget för föreningen 
 • Löpande kontakt med ledare i föreningen angående intäkter/utgifter 
 • Ha en översikt över medlems- och träningsavgifter 
 • Inköp av profilkläder och försäljningsprodukter
 • Organisera försäljning och aktiviteter för att tjäna pengar till laget 
 • Ansöka om ekonomiskt stöd och sponsring
 • Registrering LOK-stöd i Idrottonline

Vad får man för att göra jobbet?

Är du intresserad av att få en erfarenhet av att jobba med idrott och ekonomi är det en perfekt ingång. Arbetet är ideellt och du verkar som förtroendevald. Kunskap och erfarenhet inom styrelsearbeten är en värdefull merit som kan leda till många spännande framtida uppdrag.

Tidsåtgång: Arbetet kan enkelt ske på distans och efter egen planering. Tidsåtgång beräknas vara ca 1 timme i veckan under högsäsong. I uppdraget ingår en grundutbildning inom föreningsekonomi som hålls av Riksidrottsförbundet/RF-SISU.

Kontakta oss!

Skriv ett personligt mejl vid intresse: paulina.lindstrom@norrbottensff.bd.se

Vid frågor kontakta: Mikael Lejon 076-535 81 59

Varför Swedbank? – Med Jenny Stadin

Mer info:

Vad fick dig att börja arbeta på Swedbank?
Jag var intresserad av att jobba som ledare – inom ett område där jag hade specialistkompetens – och vid samma tidpunkt hade Swedbank en öppning där man letare en person som ville utveckla Private Banking-och Premiumaffären. Tajmingen var perfekt och vi matchade!

Har du alltid jobbat inom bankväsendet?
Innan jag började i banksektorn- för drygt 15 år sedan – jobbade jag som säljare i butik. Oavsett bransch har jag alltid jobbat inom service och rådgivning, där fokuset har legat på att överträffa kundens förväntningar.

Vilka olika roller finns på en bank? Vart början man och vart är slutet på kedjan?
Det finns en mängd olika roller i en modern bank som erbjuder ett stort sortiment av produkter och tjänster. Hos oss finns möjligheter inom både traditionella bankjobb och produkt- och affärsutveckling, IT/data, ekonomi och analys, kommunikation med mera. Du kan jobba med allt ifrån app-utvecklare till finansiell rådgivare och kunderna varierar och omfattar privatpersoner, företag, föreningar och andra associationer. Beroende på din utbildning och vilken yrkesroll du är intresserad kan din karriär också börja på olika ställen i banken. Gemensamt för alla roller är att vi vill göra kundens finansiella liv enklare. Din karriär i banken kan leda dig hela vägen till VD, om du vill.

Hur främjar Swedbank sina anställdas ambitionsnivå?
Varje anställd bidrar till bankens resultat och framgång. Vi använder ett verktyg som ska stötta varje medarbetare att sätta mål och utvecklingsaktiviteter som bidrar till bankens mål. Medarbetare och chef följer upp och arbetar ofta med verktyget genom en öppen och tydlig dialog. Detta får oss att utvecklas som individer och som företag.

Märker man av värdegrunderna som Swedbank har i det vardagliga arbetet?
Våra värdeord är Öppen, Enkel och Omtänksam och ja – man märker av att vi är en värderingsdriven organisation. Våra medarbetare bryr sig väldigt mycket om varandra och de umgås även gärna utanför arbetsplatsen, det tycker jag är ett kvitto på att man gillar varandra. Ett gäng som gillar varandra kommer att må bättre och prestera bättre. Kunden märker om vi trivs! Vi pratar ofta om hur vi vill uppfattas utifrån olika perspektiv. Hur vill jag uppfattas av kund, som kollega och i mitt Team? Att vattna och förstärka framgångsrika beteenden- där vi strävar efter att göra varandra bättre – är nyckeln till att få människor att växa. Vårt stora samhällsengagemang är också ett bevis på hur vi aktiverar våra värdeord- vi vill verka för tillväxt och framåtanda på den marknaden vi verkar- genom olika initiativ som vi stöttar som exempelvis Ung Ekonomi och Ung Företagsamhet. Vi har ett stort ansvar att främja social, etisk, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Social genom att engagera oss i samhället. Etisk och miljömässig genom att erbjuda tjänster och produkter som gör gott för människor och miljön. Ekonomisk genom att hjälpa dig till en bättre ekonomi. Det ska vara lätt för dig att fatta bra beslut.

Som nyexaminerad student, vilka jobb brukar man främst söka hos er?
Vi rekryterar ofta ekonomistudenter som inhoppare i vår Kundtjänst, när de sedan är klar med utbildningen finns redan varma ingångar i banken och bra personer kan få chansen att fortsätta. På samma sätt kan man även få extrajobb på vårt Kundcenter i Piteå. Då vi även har nationella enheter som servar banken och Sparbankerna – lokaliserade i Luleå/Piteå/Boden – kan man även komma in i banken genom att söka sig till dessa enheter, där man främst jobbar administrativt. Många vägar in och ännu fler vägar väl inne. Jag brukar säga att vår interna arbetsmarknad är en riktig USP!

Är det mycket enskilt arbete på en bank eller jobbar man mycket i team?
Beroende på vilken roll du har varierar arbetsuppgifternas karaktär men vad gäller de yrkesroller som finns på ett bankkontor sitter du sällan ensam. Det handlar om kunden och din kompetens. Du jobbar uteslutande i olika kundteam utifrån kundens behov.

Vad gör ni för att sammansvetsa era team i form av team building?
För att skapa laganda, erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling genomför vi alltifrån teamsmöten med olika teman, fysiska nätverksdagar till aktiviteter med vår personal på annan plats än kontoret. Att byta miljö kan göra gott för kreativiteten och min erfarenhet är att det är vid lägerelden som vi lär känna varandra på djupet.


Varför ska man som konsument välja swedbank och inte en annan bank?
Swedbank är en digital bank med fysiska mötesplatser- personalen på våra kontor och Kundcenters (Telefonbank) vill träffa dig i livets alla skeden. När appen inte räcker till – då det är viktigt för dig att få kontakt med en människa som är kompetent, tillgänglig och engagerad. När du vill ha den goda rådgivningen som handlar om dig och dina behov – på dina villkor, då är vi banken för dig.

Vill du att ditt företag ska synas här?

Kontakta oss

Ekonomsektionen
Luleå Tekniska Universitet
Luleå Studentkår
971 87 Luleå